Gastouder worden

Waarom gastouder worden?
U heeft plezier in het omgaan met kinderen en u wilt dit op professionele wijze invullen.  U vindt het plezierig met kinderen om te gaan en vindt het een uitdaging hen te steunen bij hun ontwikkeling.
U kunt ze vertrouwen, warmte en veiligheid bieden. Spreekt dit u aan? Dan is gastouderschap u op het lijf geschreven!
Het is zeer aantrekkelijk werk voor mensen die van kinderen houden en toch graag thuis zijn. En het gastouderschap is eventueel goed te combineren met de zorg voor uw eigen gezin.
Geen dag is hetzelfde, want geen kind is (steeds) hetzelfde. Met uw inzet, enthousiasme en ervaring levert u maatwerk in de kinderopvang.

Flexibel
U bepaalt zelf de dagen waarop u kinderen kunt en wilt opvangen. Hoeveel kinderen en van welke leeftijd u ze wilt opvangen. Wilt u slechts een deel van de dag gastouder zijn, dan kunt u kiezen voor buitenschoolse opvang. U heeft dus veel vrijheid, terwijl u andere ouders een grote dienst bewijst.

Kleinschalig
U vangt maximaal 6 kinderen van 0 tot 13 jaar, inclusief uw eventuele eigen kinderen tot 10 jaar, op. Daardoor heeft u alle aandacht voor de opvangkinderen èn eventueel uw eigen kinderen. U mag niet meer dan 5 kinderen tegelijk opvangen, als deze kinderen allemaal jonger dan 4 jaar zijn. Dit is inclusief de eigen kinderen tot 4 jaar. Er mogen maximaal 4 kinderen van 0 en 1 jaar tegelijk aanwezig zijn, waarvan maximaal 2 kinderen van 0 jaar. Dit is ook weer inclusief eigen kinderen van deze leeftijd.

Inkomsten gastouder
Zowel gastouderbureau CoCo als de overheid stellen eisen aan de kwaliteit van de opvang. Eisen die betrekking hebben op de veiligheid en hygiëne van de opvangsituatie en op de kennis(ontwikkeling) van de gastouder als het gaat om de zorg en begeleiding van het individuele kind. Daar staat een vergoeding per uur per kind tegenover.
Als gastouder bent u niet in loondienst van gastouderbureau CoCo. Hierdoor valt u niet onder de sociale wetgeving, zoals de ziektewet, werkeloosheidswet en dergelijke. Daarnaast kunt u ook voor de nodige administratieve ondersteuning op ons rekenen (maandstaten, jaaropgave, informatie voor de uitkeringsinstantie).

Verzekerde opvang
Zowel gast- als vraagouders moeten een aansprakelijkheidsverzekering (particulieren) hebben afgesloten. Gastouders die met toestemming van de vraagouders kinderen in hun auto willen vervoeren, dienen een inzittendenverzekering te hebben.
Gastouderbureau CoCo heeft uiteraard ook een aanvullende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering   voor de gastouders en de geplaatste kinderen.